Пилешко варено

Пилешко варено

Винаги е подходящо време за една вкусна пилешка супа или пиле със зеленчуци. Такава е и рецептата на Илияна в нейното Щъркелово гнездо. Вижте повече в рецептата.

Ароматна, димяща и вкусна супа. Приготви се почти сама в крок-пота

Продукти:

  • 500 г пилешко месо (от бут, нарязано на по-едри парчета)
  • 1 голям морков или 2 по-малки
  • 1 глава лук
  • 4 средни картофа
  • 1 настърган домат или от консерва
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз

Лукът и морковът се нарязват. Картофите също – на по-големи парчета. Всичко, заедно с месото се слага в крок-пота, налива се 1 литър вода, посолява се  и се включва на втора степен за 3 1/2 часа. Не се отваря до втория час. След като минат два часа, се добавят доматите и чубрицата. Накрая се подправя с черен пипер и с пресен магданоз.

24.08-2

Просто, лесно и много вкусно!



1 thought on “Пилешко варено”

  • Моите не харесват домати, моркови,чушки,чубрица, целина в пилешка супа.Миришело им на детската градина.Само черен пипер и магданоз. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *