Пълнени кюфтенца

Пълнени кюфтенца

Това е първата рецепта на Боби в Крок-Пот и резултата е изключително впечатляващ. Ние от Крок-Пот толкова я харесахме, че дори я включихме в първата ни книга с рецепти на български.

Електронната книга с рецепти получава всеки, който поръча своя уред от сайта, така че не губете време.

Необходимите продукти:

  • 1 яйце твърдо сварено (нарязано на осминки)30.08-0
  • 1/3 ч.ч ориз напоен с топла вода
  • 1 среда на филия хляб напоена с малко пр.мляко
  • ½ гл.лук
  • Сол,черен пипер ,чубрица и кимион на вкус
  • 500 гр.кайма
  • 1 глава лук
  • Универсална подправка на вкус
  • 400 гр.домати от консерва белени и нарязани на кубчета
  • 1 яйце за каймата
  • 2 средно големи картофа
  • 1 тиквичка
  • Брашно за сгъстяване на соса

Начин на приготвяне:

Накиснатия хляб се изцежда, смесва се с каймата, добавят се подправките, суровото яйце, половината глава лук, изсипва се изцедения ориз. Оставя се за 30-40 минути в хладилник. Лука, тиквичката и картофите се режат на дребно (на кубчета). Слагат се в Крок пота, добавят се доматите, 1-2 с.л олио и ¼ ч.чаша вода. Уреда се пуска на режим High. От каймата се оформят кюфтета, във всяко се слага четвъртинка от свареното яйце. Овалват се в брашно. Слагат се след като доматите заврат. Оставят се още за 3 часа.

30.08-1

Накрая се овкусява с универсалната подправка.1 с.л брашно размийте в малко вода, за да сгъстите соса. Пожелание може да добавите ситно нарязан магданоз.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *