Пилешко вретено с пушен бекон

Пилешко вретено с пушен бекон

Тази рецепта идва при нас благодарение на прекрасния блог „Хляб и сол„, който ние в Крок-Пот често навестяваме за вдъхновение и нови идеи.

Продукти:

  • 4 бр.-пилешки гърди
  • 8бр.-лентички пушен бекон
  • 3 -големи моркова
  • 10бр.-/ дребни/ пресни картофа
  • 2скил.-чесън
  • 1 с.л.-горчица
  • 1 с.л.-соев сос
  • 100 гр.-кашкавал
  • 4 бр.-/малки/ кисели краставички
  • 1ч.л.-сол
  • черен пипер
  • 50гр.-краве масло
  • 1/2ч.ч.-бира

09.09В пилешките гърди странично се прави малък отвор. Ножът се прокарва водоравно през вътрешността им. Внимава се да не се пробият/ако това се случи затворете с клечки за зъби/. Посоляват се и се намазват със соев сос, горчица и ситно нарязан чесън. В отвора на всяка пържола се слага пръчица морков,кашкавал и краставичка. Завиват се с ленти пушен бекон.

Подреждат се в Крок-пот или съд за печене. Добавят се цели дребни пресни картофи и нарязани моркови. Поръсват се с черен пипер. Отгоре се слагат парченца краве масло. Добавя се малко бира. Пекат се на II степен за 4 часа. Можете да запечете след това във фурна за златист цвят и хрупкава коричка.

09.09-2



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *