Телешко с грах в Крок Пот

Телешко с грах в Крок Пот

Днес Крок-пот надникна в кухнята на Маги от Велико Търново и отново намери вкусно вдъхновение за питателно и лесно ястие в уреда за нискотемпературно готвене. Маги ни е приготвила телешко с грах, особено подходящо за цялото семейство.

Необходимите продукти:

  • 600 гр телешко месо
  • 300 гр грах
  • 2 глави лук
  • 1 морков
  • 1 сл червен пипер
  • чубрица
  • целина
  • сол
  • 200 мл доматен сок
  • 300 мл гореща вода
  • 2 сл брашно

Месото нарязвате на малки парчета, запържвате с малко мазнина, изваждате и слагате в Крок-Пот. Лука и моркова нарязвате на едро и също запържвате в същата мазнина, добавяте ги към месото. Добавяте останалите продукти без брашното и разбърквате добре. Включвате уреда уреда на II степен High за 6 и 1/2 часа

06.09-1След като минат 4 часа от готвенето добавяте граха и размитото брашно. Ако желаете ястието да има повече сос, долейте още 250-300 мл гореща вода. Оставете да се сготви както е зададено времето – още 2 и 1/2 часа.

06.09-2

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *