Говеждо по ирландски

Говеждо по ирландски
Продукти:
  • 10 малки червени картофа, нарязани на кубчета.
  • Около 400 гр. нарязани моркови
  • 2 цели наязани стебла целина
  • 3 кг. задушено говеждо месо на кубчета
  • 1/2 чаша брашно
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 2 с.л. зехтин
  • 1/2 чаша с нарязан на кубчета лук
  • Около 200 гр. доматен сос
  • Около 300 гр. говежди бульон
  • 1 плик лучена супа Mix ( 13 гр.)
  • 1 ч.л. изсушен босилек
  • 1 бутилка бира Гинес

Начин на приготвяне:

1. Поставете картофите, морковите и целината на парчета в дъното. Изсипват се бирата, говеждия бульон, чесъна на прах, солта и черения пипер, супа микс и босилек. Разбърквате докато се комбинират.

2. Овкусете говеждото със сол и пипер и след това потопете в брашно.

3. Загрейте олио на средно силен огън в голям тиган. Запечатайте месото и след това добавете лука. Продължете, докато месото е напълно запечено, а лука стане мек и полупрозрачен.

4. Добавете месото и лука на бавен огън.

5. Разбъркайте с доматения сос и покрийте с капака.

Гответе на ниска степен („Low“) за 8 часа, или на висока степен („High“) за 4 часа. Ниската температура е по-подходяща, но ако не разполагате с време, високата също ще работи.

Сервирайте с много хляб и повече Гинес. Насладете се !
Ако още нямате Crock-Pot, можете да закупите от ТУК >> http://slowcooker.bg/Crock-Pot.html
Източник: http://www.thecookierookie.com/slow-cooker-guinness-beef-stew/


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *