По-здрави, вдъхновени и позитивни след форум „Здраве“ на Горичка

По-здрави, вдъхновени и позитивни след форум „Здраве“ на Горичка

Серотинът в действие
Серотинът в действие

На 17 март в Модерен Театър се състоя семинарът на „Горичка“ – „Здраве“

Лекторите успяха да ни пренесат в своя свят споделяйки с нас личните си рецепти за здраве и щастие, положителни мисли и трудности, които са преживели и с които са се справили: д-р Силвия Еленкова – Център по интегративна медицина; Желяз Турлаков – Терапевтичен център „Ново начало“ (novonachalo.com); Калин Терзийски – писател; Ирина Джамбазова – diabet.bg; Мартин Ганев – предприемач, земеделец, aktiv.bg; Тодор Желязков – управител на Елтрак България (eltrakbulgaria.com); Евгения Адърска – Асоциация на пациентите с онкологични заболявания и приятели (АПОЗП); д-р Давид Иерохам – психиатър, психотерапевт; д-р Полина Дякова – педиатър.

Ето някои впечатления от нас:

  • Мартин Ганев ни убеди, че земята е здраве и предложи да опитаме шипков мармалад по негова рецепта.
  • Ирина Джамбазова – „Диабетът е това, което ние направим с него. Ако решим, че можем да се справим с него, ще го направим“.
  • Евгения Адърска – „Човек намира сили да се справи с болестта, следвайки инстинкта си за самосъхранение“.
  • Пракаш Чандра – йога инструктор. От сцената той показа йога упражнения и успя да усмихне публиката.
  • Мирослав Морски ни раздвижи с 3 „витаминозно, здравословни“ песни 🙂 Той сподели с нас, че здраво тяло е възможно само в здрав дух, като духът е първи.
Лекторите Форум Здраве - Горичка
Лекторите Форум Здраве - Горичка
Лимонада в епруветки от phood-tales.com
Лимонада в епруветки от phood-tales.com

Във фоаето на театъра организаторите бяха подготвили много изненади – от прясно напечатани книги, мъфини вдъхновени от Алиса, дегустации на прекрасни храни, проби на козметика, до уреди за бавно готвене Crock-Pot и една забележителна арт инсталация.

Вкусен обяд
Вкусен обяд

Торбичките този път бяха от Surfrider Sofia. Видяхме и линия от торбички направени от над 40 графити артисти и художници, които са се включили в страхотната им кауза. Опитахме и от прекрасния пчелен мед var-bee-tsa*, които не третират пчелите си с антибиотици и не ги захранват със захар, държат на качеството, а не на количеството. Възхитихме се и на демонстрацията на Sassy за чудотворствата, които правят бамбуковите въглени в ежедневието. И за капак имахме възможност да се разходим в една истинска Гора от коледни елхички.

 

Бъдете здрави и мислете позитивно! :)))


1 thought on “По-здрави, вдъхновени и позитивни след форум „Здраве“ на Горичка”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *